Sr En
Radno vreme pon - pet 00-24
subotom 00-24
nedeljom 00-24
Lokacija Gostivarska 70d
11000 Beograd

Uslovi iznajmljivanja

Opšti uslovi

- Minimum 21 godina starosti

- Minimum 2 godine posedovanja vozačke dozvole i obavezno na uvid

- Obavezna identifikacija – lična karta ili pasoš na uvid

- Obavezno obezbeđenje depozita prema cenovniku kompanije

Dužina najma

- Minimalna dužina najma je 1 dan (24 časa)

- Vreme preuzimanja i vraćanja vozila trebaju biti isti, uz toleranciju od 60 minuta zakašnjenja. Po isteku ovog prekoračenja dolazi do zaračunavanja novog dana najma vozila

Plaćanje i Depozit

- Najam vozila se plaća prilikom preuzimanja vozila, i to kreditnom karticom , uplatom na račun (pravna lica) ili gotovinom

- Depozit za vreme trajanja najma je obavezan, i polaže se putem kreditne kartice ili gotovinski

- Depozit se određuje prema cenovniku na osnovu grupe vozila i dužine najma

Preuzimanje i vraćanje vozila

- Vozilo se može pruzeti i vratiti u našoj poslovnici, a moguća je i dostava odnosno vraćanje vozila izvan poslovnice, odnosno na odabranoj lokaciji

- Vozilo se može preuzeti i vratiti i izvan standardnog radnog vremena, uz doplatu

- JEDNOSMERNI DOMAĆI NAJAM u Srbiji je moguć uz dogovor i dodatno se naplaćuje

- JEDNOSMERNI MEĐUNARODNI NAJAM je moguć uz doplatu u zavisnosti od udaljenosti

- Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila, obavezno je potpisivanje obrasca o stanju vozila, pri čemu savetujemo da zajedno sa našim službenikom dobro pregledate vozilo

Osiguranje vozila

CDW (Collision Damage Waiver)

Osiguranje od štete sa učešćem u šteti. Ovo osnovno osiguranje je uključeno u cenu najma vozila, i pokriva 80% iznosa štete u slučaju krivice lica koje je upravljalo vozilom u trenutku nastanka štete. Lice koje je upravljalo vozilom u tom trenutku učestvuje sa 20% učešća u naknadi štete, samo u slučaju da je sopstvenom krivicom izazvalo nastanak štete.

 

Ovo osiguranje NE POKRIVA štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, slomljen i /ili izgubljen ključ, štete nastale tankanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati.

 

TP (Theft Protection)

Ovo osiguranje je uključeno u cenu najma vozila, i pokriva štetu nastalu krađom vozila ili delova vozila

 

Ovo osiguranje NE VAŽI u slučaju da je prilikom krađe vozilo bilo otključano ili je ključ bio ostavljen u bravi volana. Takođe, klijent je dužan da u slučaju da se desi krađa dokumenta i ključeve vozila dostavi i obavesti Myrentcar doo..

SCDW (Super Collision Damage Waiver)

Kasko osiguranje. Kupovina ovog osiguranja nije obavezna, ali postoji kao popularna i veoma preporučljiva vrsta dodatnog osiguranja. Kupovinom ovog osiguranja lice ne učestvuje u šteti, bez obzira na okolnosti koje su dovele do nastanka štete. Niske tarife doplate i veliko rasterećenje u vidu odgovornosti čine ovu vrstu osiguranja pogodnim izborom za korisnike rent a car usluga.

 

Ovo osiguranje NE POKRIVA štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, slomljen i /ili izgubljen ključ, štete nastale tankanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati.

POLICIJSKI ZAPISNIK JE OBAVEZAN ZA SVE VRSTE OSIGURANJA!

Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete i /ili krađe biće naplaćen od klijenta, bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja. Zapisnik je potrebno sačiniti čak i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. vozilo je oštećeno na parkingu od strane NN osobe).

POSTUPCI u slučaju nesreće, štete i krađe vozila

Klijent je obavezan da postupi na sledeći način:

- ODMAH da obavesti Myrentcar o događaju i da postupi po njihovim instrukcijama.

- Da zapiše podatke o drugim učesnicima u nesreći, odnosno događaju

- Da ispuni izveštaj o nesreći/šteti prilikom vraćanja vozila

- Da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreća/šteta

ZABRANE I NEOVLAŠĆENO UPRAVLJANJE VOZILOM

- ZABRANJENO je iznajmljenim vozilom putovati u sledeće države i područja: Rusija, Belorusija, Kosovo, Albanija, i Turska. OSIGURANJE NE VAŽI za ova područja.

- Zabranjeno je da se vozilom upravlja pod uticajem alkohola, lekova i droga. U ovim slučajevima, osiguranje NE VAŽI – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.

- Iznajmljenim vozilom može upravljati samo lice koje je upisano kao vozač u ugovoru o najmu vozila. Dozvoljava se mogućnost da se upišu do dva dodatna vozača, uz odobrenje Myrentcar-a , prilikom preuzimanja vozila.

- Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na korišćenje neovlašćenim licima, licima koja nisu upisana u ugovor o najmu. U ovim slučajevima, osiguranje NE VAŽI – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe

----

Gubitak ključeva
Za gubitak ključeva naplaćuje se iznos od 300 EUR.


Naplata kazni za parkiranje
Ukoliko zakupac za vreme trajanja najma dobije saobraćajnu / parking kaznu, zakupac je u obavezi platiti naplatiti administrativnu taksu od 15 EUR, prilikom povratka vozila.


PDV
Sve cene su sa PDV-om. Za korporativne klijente sa posebnim uslovima najma, cene i uslovi mogu biti skloni promenama.

Depozit
Klijent je u obavezi da ostavi depozit u vidu blokade određenog iznosa na kreditnoj kartici. Visina ovog iznosa je jednaka visini najma plus visini učešća u šteti za grupu vozila koja je u pitanju (iznos najma plus učešće u šteti). Zakupac mora biti vlasnik navedene kreditne kartice. Zvanični detalji o vozaču i način plaćanja će biti potvrđeni u fazi rezervacije i ne mogu naknadno biti promenjeni. Potvrđena kreditna kartica mora biti važeća i na raspolaganju prilikom naplate najma. Svi dodatni troškovi koji se pojave tokom iznajmljivanja automobila će biti naplaćeni tom kreditnom karticom. Pri rezervaciji, naplata se vrši sa kreditne kartice, pre početka najma vozila, u punom iznosu. Iznos koji će biti naplaćen na kreditnoj kartici obuhvata cenu najma, kao i sve dodatne takse i troškove. Iznajmljivanje obuhvata (cenu svih dogovorenih usluga, kao i sve posebne troškove do kojih dođe), plus porez na dodatu vrednost u iznosu zakonski važećem u vreme najma. Ceo iznos se plaća bez obzira da li je vozilo ranije vraćeno.
Iznajmljivanje se naplaćuje u dinarima po srednjem kursu NBS.